Thursday, December 25, 2008

Milky Semolina Dessert (Sutlu Irmik Tatlisi)

*This recipe is dedicated to Tugce*

4 cups (1lt) milk
100 gr (1/4 lb) margarine or butter
15 tbsp sugar
10 tbsp durum semolina
1 tsp vanilla extract
Walnut pieces or cinnamon for garnish

In a pot, melt the butter/ margarine. Add milk and sugar, stir occasionally over medium heat. When the bubbles form on the surface add semolina and stir continuously till it becomes thick (3-5 minutes).
Finally, add the vanilla extract and stir. You can pour the milky semolina dessert into a Pyrex dish, small bowls or cups. Cool and garnish with walnut pieces or cinnamon.
ENJOY!
**********
TURKCE
4 su bardagi (1 lt) sut
100 gr margarin ya da tereyagi
15 yemek kasigi seker
10 yemek kasigi irmik
1 tatli kasigi vanilya ekstrakti / 1 paket vanilin
Uzeri icin ceviz parcaciklari ya da tarcin

Bir tencerede margarin ya da tereyagini eritin. Sutu ve sekeri ilave edip ara sira karistirarak orta ateste kaynatin. Kaynamaya baslayinca irmigi ilave edin ve koyu bir kivam olusana dek, yaklasik 3-5 dakika pisirin.
Son olarak vanilyayi ilave edip, karistirin. Sutlu irmik tatlisini borcam tepsiye ya da kucuk kaselere koyabilirsiniz. Soguduktan sonra uzerine ceviz parcaciklari ya da tarcin koyarak servis yapabilirsiniz.
AFIYET OLSUN!

4 comments:

Sevil said...

Yine ben :)
Hayriye Hanimcigim Merhabalar,
Irmik tatlisini denedim ve ilk yapisimda cok civik oldu ve kasikla yemek zorunda kaldik. 2. denemede 10 yerine 13 yemek kasigi irmik koyunca kivamini tutturdum. Yalniz sormak istedigim, bu tarifte yag kullanmasak olur mu. Zira ilk yapildigi gun degil de, ertesi gun yediginizde o yag tadini donmus vaziyette hissediyorsunuz. Yagsiz alternatif bir irmik tatlisi var mi acaba elinizde. Zira hatirladigim kadariyla bu tatlida uzman sayilabilecek teyzem yagsiz yapardi. Yazarsaniz sevinirim. Sevgiler...

turkishfoodandrecipes said...

Sevilcigim,
Sanirim ben genelde kasik olculerinde hep tepeleme doldurarak kullaniyorum. Sanirim bunu tariflerde ozellikle belirtmem gerekiyor. Eger 10 kasik silme irmik kullandiysan, civik olmasinin sebebi belki bu olabilir.
Tatliyi yagsiz da yapabilirsiniz elbette. Yag genelde lezzetini arttirir. Ama diyet yapanlar icin, yagsiz ve az sekerli yapmalarini oneriyorum.
Sen de yagsiz deneyebilirsin. Belkide daha cok hosunuza gidecektir.
Sevgilerimle,
Hayriye

Nily said...

Tarifiniz gercekten kolay ve lezzetli.Klasik ve vazgecilmez tariflerim arasina kattim.Esim yabanci ve kendiside cok seviyor.Ben daha yemeden tatliyi bitmek uzere buluyorum.

Anonymous said...

I made this for the first time, at first was a bit worried it wasn't turning out good! But results are brilliant! Looks & tastes good ... Made it for Iftar for ramazan for friends at work! So hoping they like it fingers crossed :D :)