Saturday, January 24, 2009

Carrot Cake (Havuclu Kek)

3 eggs
1 ½ cup sugar
1 cup oil/7 Tbsp melted butter or margarine
1 cup carrot, shredded
1 cup walnut/pecan, crushed
2 cups flour
1-2 tsp cinnamon
1 Tbsp orange/lemon zest
1 tsp baking powder

Beat eggs and sugar with a mixer till it becomes foamy (3 mins). Add oil/margarine and mix for a while. Then mix in shredded carrots, lemon/orange zest and crushed walnuts/pecans. Finally add flour, cinnamon and baking powder and mix for 3-4 minutes.
Preheat the oven to 350 F (180 C) and grease the cake pan and pour the cake mixture in.
Bake the Carrot Cake until it becomes golden brown, for 40-50 minutes. To check whether the cake is ready, insert a toothpick in the center and pull it out, if it comes out clean, your cake is done.
ENJOY
P.S: To remove the cake form the pan easily, cover its bottom with a wet cloth and allow to cool 10 to 15 minutes before removing.

Back to Main Page TURKCE
3 yumurta
1 ½ su bardagi seker
1 su bardagi sivi yag/ 100 gr erimis margarin/tereyag
1 su bardagi havuc, rendelenmis
½ su bardagi ceviz, ufalanlanmis
2 su bardagi un
1-2 tatli kasigi tarcin
1 yemek kasigi rendelenmis limon/portakal kabugu
1 paket/1 tatli kasigi kabartma tozu

Yumurta ve sekeri mikser ile kopuk haline gelene kadar cirpin (3 dakika). Sivi yagi ilave edip biraz daha karistirin. Sonra havuc, ceviz ve limon/portakal kabugunu ilave edin. Biraz daha karistirip, un, tarcin ve kabartma tozunu ekleyip 3-4 dakika daha karistirin.
Kek karisimini, yagladiginiz kek kalibina dokun ve onceden isitilmis 180 C (350 F) firinda uzeri kizarana dek yaklasik 40-50 dakika pisirin.
Bir kurdani kekin ortasina batirarak pisip pismedigini kontrol edebilirsiniz. Eger kurdan temiz cikarsa kekiniz hazir demektir.
AFIYET OLSUN
NOT: Keki kalibindan kolayca cikarmak icin, firindan cikarinca kek kalibinin dibini islak bir bez ile sarin ve 10-15 dakika sogumasini bekleyin. Kekin kaliptan kolayca ciktigini goreceksiniz.

3 comments:

My Turkish Kitchen said...

Ben de iki gun once yapmistim havuclu kek, en sevdigim kektir kendisi. Seninki de cok lezzetli gorunuyor.

Anonymous said...

Ben de yaptim. Super oldu gercekten. Cok saolun... Huseyin_

Anonymous said...

tarif icin tesekkurler...bana biraz fazla tatli geldi o yuzden bir daha ki sefere sadece 1 cup seker koyacagim. onun disinda lezzetli bir kek oldu;)