Sunday, April 5, 2009

Turkish Shortbread (Un Kurabiyesi)

1 ½ cups powdered sugar
½ lb (250 gr) margarine/butter, soft at room temperature
½ cup oil
2 cups corn starch
2-2 ½ cups flour
1 tsp/1 package vanilla
½ cup powdered sugar for top

In a large bowl, combine sugar, oil and margarine/butter. Then add starch, vanilla and knead. Add flour slowly and knead to make the dough smooth and soft.
Grab walnut size or smaller dough pieces and round them in your palms. Arrange them over a greased tray or tray with a baking paper. Make at least one inch room between each other.
Preheat the oven to 335-350 F (170-180 C) and bake for about 25-30 minutes. Do not over bake, otherwise they will get brown.
Take them out of the oven and cool. Sprinkle powdered sugar all over before serving.
ENJOY

Back to Main Page
******************
TURKCE
1 ½ su bardagi pudra sekeri
250 gr margarin, oda sicakliginda yumusak
1 cay bardagi sivi yag
2 su bardagi nisasta
2- 2 ½ su bardagi un
Uzerine serpmek icin 1 cay bardagi pudra sekeri
1 paket/1 tatli kasigi vanilya

Derin ve genis bir kasede seker, siviyag ve margarini karistirin. Sonra nisastayi ilave edip yogurun. Son olarak vanilya ve unu yavas yavas yedirerek ilave edin. Puruzsuz ve yumusak bir kurabiye hamuru elde edin.
Hamurdan ceviz buyuklugunde ya da daha kucuk parcalar koparip, avuc icinizde yuvarlayin. Yuvarlak toplar elde edin ve hafifce uzerinden bastirin. Yagli kagit serilmis tepsi uzerine ya da yaglanmis firin tepsisine 2-3 cm araliklarla dizin.
Onceden isitilmis 170-180 C (335-350 F) firinda kurabiyeler hafif sararincaya dek yaklasik 25-30 dakika pisirin. Fazla pisirirseniz kurabiyeler kahverengiye doner.
Firindan cikarin ve soguduktan sonra uzerlerine pudra sekeri serperek servis yapin.
AFIYET OLSUN

2 comments:

Acemi Göçebe said...

Merhabalar,
Yine ben. :) Sizin sitenizin müdavimi oldum açıkcası. Siz nasıl bu kadar zarif ve de zayıf kalabildiniz çok merak ediyorum. Yaptığınız bu şahane yemeklerin sadece tadına mı bakıyorsunuz yaparken. :) Gitgide kilo alıyorum ve müsebbibi bu site Hayriye Hanımcığım. Evet yine bir sorum var tahmin edebileceğiniz gibi. Bu güzel tarifle un kurabiyesini pişirdim ve tadı inanılmaz güzel oldu. Hatta, bekledikçe yani ertesi gün daha da güzelleşti kurabiyelerin tadı. Ancak şunu sormak istiyorum ki sıvı yağı hangi aşamada kullanacağız. Benim tek aklıma gelen cevap fırın tepsisini yağlamak için. Ben de şöyle düşündüm, demek ki tepsiyi bolca yağlıyacağız ki kurabiyeler yapışmasın. Yine de 1 çay bardağı kullanmadım tabii yağlamak için. İkinci sorum, benim kurabiyelerimin tabanı hafif dağılır gibi oldu. Toz toz oldu. Nasıl anlatsam, tabanları, yani tepsiye temas eden yerleri erimiş de hafif tepsiye yayılmış gibi. Acaba sıvıyağı çektiği için mi böyle oldu. Bu gidişle sizi bıktıracağım ama gurbette bu tariflere ulaşmış olmak benim için inanılmaz keyifli. Çok teşekkür ederim şimdiden. Sevgiler FATMA SEVIL

turkishfoodandrecipes said...

Sevilcim,
Tariflerimden memnun kalmana cok sevindim. Un Kurabiyesi icin siviyag hamurun icine katilacak, onu belirtmeyi unutmusum,simdi duzelttim kusura bakmayin. Boylece kurabiyelerinizin tabani da dagilmayacaktir.Buyuk ihtimalle yagi az geldigi icin dagilma olmustur.
Eminim bir dahaki sefere cok daha guzel olacaktir:)
Sevgilerimle