Monday, August 2, 2010

Roasted Lamb (Firinda Kizarmis Kuzu)

2 lbs lamb leg
2 Tbsp canola oil
1 tsp paprika
1 tsp salt to taste
½ tsp thyme
3-4 potatoes, cut into wedges

Cut the lamb leg into pieces or use the whole leg (it will take longer to cook). Salt the lamb rubbing with your hands. Mix canola oil, thyme and paprika in a small bowl. Then, cover all the lamb with this mixture.
Preheat the oven to 400 F (200 C) and grease an oven tray. Place all the potatoes and lamb. Bake for about 45-60 minutes or until the lamb is cooked.
ENJOY

****************************
TURKCE
1 kg kuzu bacagi
2 yemek kasigi kanola yagi
1 tatli kasigi kirmizi toz biber
1 tatli kasigi tuz
½ tatli kasigi kekik
3-4 patates, dorde bolunmus

Kuzu etini istediginiz sekilde parcalayin ya da butun olarak da pisirebilirsiniz, fakat pisirme suresi uzayabilir. Elinizle etlere tuzu yedirin. Sonra bir kapta kanola yagi, kirmizi toz biber ve kekigi karistirin. Karisimi etlerin her yerine surun.
Patatesleri soyun ve elma dilimi seklinde dilimleyin. Bir miktar tuz serpin ve karistirin. Bir firin tepsisini yaglayin ve patateslerle etleri yerlestirin.
Onceden isitmis oldugunuz 200 C (400 F) firinda etler pisene dek veya 45-60 dakika arasi pisirin. Sicak servis yapin.
AFIYET OLSUN

3 comments:

fuat gencal said...

Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

Frank Sedzielarz said...

Ben İzmir yakınındaki küçük bir kafede kızartılmış kuzu yeme hatırlıyorum. Bu bir ahşap yakma fırın pişmiş yavaştı. Bu şimdiye kadar yedim en iyi şeylerden biri oldu.

YAB said...

Çok sığ bir tarif. Hani sarımsak, biberiye? Bunlar kuzuda açılacak yuvalara, kırmızı değil kara biberle yerleştirilmeli. Sonra daha düşük ısıda daha uzun zaman pişirilmeli Kuzunun üstüne yoğurt da sürülebilir. Kuzu kat'iyen kurumamalı, Türbolu fırın yoksa, ayrı bir kapda su konulabilir ve sık sık kontrol edilmeli Kuzunun bir gece evvel marine edilmesi de "hoş" olur.