Thursday, March 15, 2012

Jalapeno Poppers (Peynir Dolgulu Jalapeno Biber)

12 jalapeno peppers
½ cup cream cheese
1/3 cup cheddar cheese, shredded
¼ cup flour
1 egg, whisked
½ cup bread crumbs
1 cup canola oil for frying
 
Wash and dry the jalapenos. Cut one side in lengthwise without damaging the cap. Remove the seeds. Mix cheddar and cream cheese. Fill the jalapenos with this cheese mixture and try to close the cut side as in whole jalapeno.
Dip the jalapenos in flour and cover evenly. Then, dip them in whisked egg and then cover with bread crumbs. Fry in heated canola oil. If desired, they can be roasted in the oven rather than frying. Serve hot.
ENJOY
TURKCE
12 tane jalapeno biberi
½ su bardagi krem peynir
1/3 su bardagi cedar peyniri, rendelenmis
¼ su bardagi un
1 yumurta, cirpilmis
½ su bardagi galeta unu/kiriklanmis ekmek
1 su bardagi kanola yagi, kizartmak icin
 
Jalapeno biberlerini yikayin ve kurulayin. Biberleri sadece bir taraftan uzunlamasina boydan boya kesin, fakat ikiye ayirmayin ve sapini koparmayin. Icinden cekirdeklerini temizleyin. Diger bir yerde cedar ve krem peyniri bir kasede karistirin. Jalapeno biberlerini kesik kismindan peynir karisimi ile doldurun ve butun biber gibi kapatin.
Sonra, her jalapeno biberini once unun icinde yuvarlayin ve ardindan cirpilmis yumurtaya batirin. Son olarak, galeta unu/ekmek kirintilari ile kaplayin. Kizdirilmis kanola yaginda biberleri guzelce kizartin. Arzu ederseniz, hazirladiginiz jalapeno biberlerini firinda da kizartabilirsiniz. Sicak servis edin.
AFIYET OLSUN
 

1 comment:

http://platanosmangoes.com said...

These is a very famous pub food...A beer and poppers....