Monday, April 16, 2012

Vegetable Frittata (Sebzeli Italyan Omleti)

1 red bell pepper, chopped
½ onion, chopped
½ lb spinach, chopped
4-5 eggs, whisked
½ cup mozzarella cheese, shredded
¼ cup milk
1 Tbsp olive oil
½ tsp salt
½ tsp dried mint
Black pepper

Saute onions with olive oil over medium heat for 3-4 minutes. Add bell pepper and spinach. Saute for 3-4 more minutes. Then, in a bowl, combine whisked eggs, milk, salt, mint and cheese.
Preheat oven to 400 F (200 C) and grease a round pyrex. Transfer the cooked vegetables and then add the egg-milk mixture. Gently give a toss for an even frittata. Sprinkle some black pepper on top. Bake for about 5 minutes and then broil for 3-4 minutes or until the eggs settle.
Slice and serve hot.
ENJOY
**************************
TURKCE
1 tane buyuk kirmizi biber, dogranmis
½ sogan, dogranmis
250 gr ispanak, dogranmis
4-5 tane yumurta, cirpilmis
½ su bardagi kasar peyniri, rendelenmis
¼ su bardagi sut
1 yemek kasigi zeytinyagi
1 cay kasigi tuz
1 cay kasigi nane
Karabiber

Zeytinyaginda sogani 3-4 dakika sote edin. Sonra, biber ve ispanagi ilave edip 3-4 dakika daha soteleyin. Cirpilmis yumurtaya sut, tuz, nane ve rendelenmis kasar peyniri ilave edin. Harmanlayin.
Firini onceden 200 C (400 F)’ye isitin. Borcam tepsiyi yaglayin ve sebzeleri dibine yayin. Uzerine cirpilmis yumurta karisimini ilave edin. Hafifce karistirarak sebzeleri esit olarak yaymaya calisin. Uzerine karabiber serpin ve firina verin. 5 dakika kadar pisirin ve sonra sadece ustten kizartma yaparak 3-4 dakika ya da yumurta sertlesip iyice pisene dek firinda birakin.
Dilimleyin ve sicak servis edin.
AFIYET OLSUN

2 comments:

Hakan Benli said...

hayriye selam! herzaman ki gibi harika bir tarif! Ersin e bol selamlar! Hakan Benli

http://platanosmangoes.com said...

We make ours with potatoes and onions...I like to add different veggies. I must say yours looks delicios. Great for breakfast, luch or dinner....BRAVO!