Tuesday, February 3, 2009

Tortilla Borek

MAIN
5-7 Flour Tortilla, large (Mexican Burrito)
2 eggs
¼ tsp salt to taste
1/2 cup milk
1/3 cup oil (preferably canola/olive oil)
1 tsp nigella seeds (optional)

Filling with Feta cheese
150 gr crumbled feta cheese or Mexican crumbling cheese
½ bunch of parsley or dill chopped (1 cup)

In a bowl, whisk eggs, oil and milk. You will use this mixture between every layer of tortillas and on top of borek. In another bowl combine filling ingredients. Also you can use other fillings for borek. Grease a 3 L (13*9*2 inch) Pyrex dish or smaller. Fill a large bowl with water and soak each tortilla in it to make them softer. Then place one tortilla and if it does not fit your dish, you can trim the edges or tear in half. And then use these pieces to make a layer. Spread 3-4 tbsp of the mixture over each layer and put some of the filling you are using and spread it evenly. Continue layering in the same way; first the liquid mixture and then the filling.
Cover the top with the last tortilla and cut the borek into slices.
Pour the remaining liquid mixture on top and sprinkle nigella seeds (see the picture). Preheat the oven to 375 F (190 C) and cook for about 30-35 minutes, until it turns golden brown. Serve Tortilla Borek warm and it is good to go with Turkish Tea.
ENJOY
TURKCE
5-6 Tortilla, buyuk boy (Meksika Burrito)
3lt lik Pyrex (borcam) ya da herhangi bir tepsi
2 yumurta
½ cay kasigi tuz
½ su bardagi sut
½ su bardagi sivi yag (tercihen kanola/zeytinyagi)
2 cay kasigi corek otu

Beyaz Peynirli Borek icin Ic
200 gr ufalanmis beyaz peynir
½ demet maydanoz/dereotu , dogranmis

Bir kasede sut, yumurta ve sivi yagini karistirin. Bu karisimi her tortilla arasinda ve boregin ustu icin kullanacaksiniz.
Baska bir kasede ic malzemeleri karistirin. Borek icin farkli ic malzemeler de kullanabilirsiniz.
Buyuk bir kaseyi sui le doldurun ve her tortillayi suyun icine batirip, islatarak yumusatin. Dibini yagladiginiz tepsiye yayin. Eger tortilla tepsinize uymuyorsa, kenarlarindan ya da ordana yirtarak istediginiz sekilde ayarlayip tepsiye yerlestirin. Uzerine 3 yemek kasigi sut karisimindan yayin ve kullandiginiz icten bir miktar alip esit sekilde yayin. Son tortillayi boregin uzeri icin ayirin ve geri kalanlari icin ayni islemi uygulayin.
Son tortillayi boregin uzerine koyunca, boregi dilimleyin ve geri kalan sutlu karisimi uzerine esit olarak yayin (resime bakiniz). Corek otu serpin ve onceden isitilmis 190 C (375 F) firinda, uzeri kizarana dek, yaklasik 30-35 dakika pisirin. Sicak servis yapin.
Tortilla Borek cay ile cok guzel olur.
AFIYET OLSUN

Ana Sayfaya Don

7 comments:

Anonymous said...

Bu verdiğiniz börek tarifi gerçekten çok işe yaradı.Amerikada yufka bulamadığımız için daha bu şekilde birçok tarifinizi dört gözle bekliyorum.Sevgiler..

Aslı

Unknown said...

Tariften memnun kalmaniza cok sevindim. Borek seven biri olarak benimde bu alternatfiler cok hosuma gitmiyor. Gerci ayni borek tadi olmuyor ama yine de ise yariyor:)
Sevgilerimle

Anonymous said...

gunaydin.
Bu tarif ise yariycaga benzior,goruntusude cok leziz .Ameirkada yufka bulmak sorunlu.tsk.ederiz.

Anonymous said...

mrb.

bu tarifi tavadada deneyebilirsiniz mslzemeler ayni sadece tavaya cok az siviyag koyun siviyagini biraz isittiktan sonra altini kisin (cunku siz tortillalayi ve malz.yi yerlertirene kadar alti yanabilir)sonra tortillayi sutsiviyag yumurta karisimina batirip tavaya koyun uzerine peynir karisimini koyun her kati ayni sekilde yapin (5 tane tortilla bana yetiyo ) cok guzel oluyo sicak servisi tercih adiyorum :) tskrler )=)

Anonymous said...

Denedim, cok guzel oldu, ustu ve alti cok guzel pisti, fakat ara kattaki tortillalar biraz yumusak ve cig kaldi. Acaba ara layer koymadiniz mi siz, yoksa benim tortillalarim cok mu kalin?

turkishfoodandrecipes said...

Aralar biraz yumusak oluyor, normal borek gibi, ama cig kalmiyor.
Belki de kullandiginiz tortillalar kalin olabilir.
Umarim bir dahaki sefere istediginiz gibi olur.

Sevgiler,

Hayriye

Humeyra said...

Ispanak ve shredded mozzeralla ile denedim ve cok guzel oldu. Yaklasik 8 tane tortilla kullandim borcamim 4 Lt oldugu icin. Sonunda yufka telasina dusmeden guzel bir borek yapabildim. Cok tesekkurler tarifiniz icin. Cok faydali oldu benim icin. :)