Tuesday, April 28, 2009

Breakfast Casserole (Kahvaltilik Kaserol)

This fabulous recipe is made by my skillful husband for a Sunday Breakfast. It is a really unique and wonderful flavor. You should try it!

3 slices of bread, cut into cubes
1 tomato, chopped
1 green onion, chopped
4 eggs, beaten
1 cup cheddar cheese, grated
1 cup milk
½ cup red/green/yellow pepper, cut in stripes
1 tsp salt to taste
¼ tsp thyme/mint (optional)

Preheat oven to 350°F (180 C). Beat the eggs in a large bowl. Then, mix in the milk and cheese. Add the bread cubes and carefully stir until all pieces of bread are moistened (don't over mix or the bread may disintegrate). Add all the remaining ingredients. Grease a 13 x 9 inch casserole dish. Pour mix into casserole dish.
Bake in oven for 40-45 minutes, until the top is browned and the center springs back when touched. Remove from oven and let cool for 10 minutes before serving.
ENJOY

TURKCE
Bu harika tarifi marifetli kocam Pazar Kahvaltisi icin hazirladi. Gercekten essiz ve cok lezzetli bir tad. Mutlaka denemelisiniz!


3 dilim ekmek, kup seklinde kesilmis
1 domates, dogranmis
1 yesil sogan, dogranmis
4 yumurta, cirpilmis
1 su bardagi cheddar/kasar peyniri, rendelenmis
1 su bardagi sut
1 cay bardagi kirmizi/yesil/sari biber, seritler halinde kesilmis
1 tatli kasigi tuz
½ cay kasigi kekik/nane (istege bagli)


Firini 180 C (350 F)’a isitin. Buyuk bir kasede yumurtalari cirpin ve sutle peyniri ilave edin. Sonra, ekmek parcalarini ilave edin ve islanana kadar karistirin, fakat fazla karistirip ekmek parcalarini dagitmayin. Geri kalan malzemeleri de ilave edip karistirin. 30x22 cm buyuklugunde bir borcam tepsiyi yaglayin ve karisimi dokun.
Firinda yaklasik 40-45 dakika pisirin. Uzeri kahverengiye donunce ve ortasina dokununca eski seklini aliyorsa pismis demektir. Firindan cikarin ve 10 dakika kadar sogumasini bekleyin ve servis yapin.
AFIYET OLSUN


Ana Sayfaya Don

No comments: