Thursday, April 2, 2009

Broccoli Cheese Soup (Peynirli Brokoli Corbasi)

2 cups chicken stock
2 cups milk
½ cup flour
1 head broccoli (5-6 cups), chopped
3-4 tbsp butter
¼ tsp black pepper
2/3 tbsp salt to taste
300 gr processed cheese/mozzarella, shredded
2 cups cheddar cheese, in cubes or shredded

Melt the butter in a large pot over medium heat, and mix in the flour. Reduce heat to low, and cook, stirring constantly, about 2 minutes. Mix in the chicken stock and milk. Season with salt and pepper. Bring to a boil, reduce heat to low, and simmer about 10 minutes.
In another pot broil broccoli florets in lightly salted water. Cook 3-4 minutes, or until just tender. Remove from heat, drain, and set aside.
Gradually mix the processed cheese/mozzarella and cheddar cheese into the large pot until melted. Mix in the broccoli. Continue cooking about 5 minutes.
Serve Broccoli Cheese Soup warm.
ENJOY
***This is a vegetarian dish.
**************************
TURKCE
2 su bardagi tavuk suyu
1 su bardagi sut
½ su bardagi un
1 bas brokoli, dogranmis
3-4 yemek kasigi tereyag
½ cay kasigi karabiber
2/3 yemek kasigi tuz
300 gr beyaz peynir/kasar peyniri, rendelenmis
2 su bardagi Cheddar peyniri/kasar peyniri, rendelenmis

Buyuk bir tencerede tereyagini eritin ve orta ateste unu kavurun (2 dakika). Sonra tavuk suyunu ve sutu ilave edin. Surekli karistirarak unun sivi icinde esit olarak dagilmasini saglayin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Kaynayinca hafif atese alin ve yaklasik 20 dakika kadar pisirin.
Bu sirada baska bir tencere az tuzlu suda brokoliyi yumusayana dek haslayin (yaklasik 3-4 dakika). Suyunu suzun ve biraz sogumasini bekleyin.
Peynirlerin hepsini corba karisimina ilave edin ve karistirarak erimesini saglayin. Sonra haslanmis brokoliyi ilave edin. Hafif ateste yaklasik 5 dakika daha pisirin.
Peynirli Brokoli Corbasi’ni sicak servis yapin.
AFIYET OLSUN
***Bu bir vejeteryan yemegidir.

3 comments:

Aysun said...

Bu corbayi Amerika'da cok seviyorlar biliyorum. Benimde Amerika iken favori corbamdi. Tarifini gormek cok guzel bir anda eskilere goturdu beni.
Bir de Tortilla corbasi vardi sevdigim. Genelde Meksika yemekleri satan yerlerde bulunurdu. Onun tarifinide yazarsan sevinirim.
Aysun

turkishfoodandrecipes said...

Brokoli corbalarinin butun cesitlerini bende seviyorum. Hem saglikli hem lezzetli.
En kisa zamanda Tortilla corbasinin tarifini de yazacagim.

Anonymous said...

acaip lezzetli bir çorba. ama iki bardak tavuk suyu ve bir bardak süt az geliyor, ben bir bardak daha tavuk suyu ekliyorum. çook lezzetli, teşekkürler tarif için.