Saturday, December 13, 2008

Yogurt Dessert (Yogurt Tatlisi)

3 eggs
½ cup sugar
1 ½ cup yogurt
2 tbsp butter, melted
1½ cup flour
1 ½ cup semolina / flour
½ tsp baking powder
½ tsp vanilla extract
Syrup
2½-3 cup sugar
3-4 cup water
1 tsp lemon juice

Garnish: nut/coconut pieces

In a pot place the water and sugar. Leave it to simmer for 4-5 minutes, make sure the sugar dissolves. Add the lemon juice in it and leave it to cool.
In a bowl mix all the main ingredients with a mixer for 3-4 minutes.
Grease the Pyrex dish and pour the mixture in it.
Preheat the oven to 360-370 F (170-180 C) and bake for 35-40 minutes, until it turns golden brown.
When you take the cake out of the oven pour the cooled syrup immediately on it. Make sure the cake should be hot, and the syrup should be cool. Then let the cake absorb the syrup. When the yogurt dessert cools, you can serve it.
ENJOY
*******
TURKCE
3 yumurta
1 cay bardagi seker
3 cay bardagi yogurt
50 gr (2 yemek kasigi) margarine, erimis
3 cay bardagi un
3 cay bardagi irmik / un
1 paket kabartma tozu/ 1 cay kasigi
1 paket vanilin / 1 cay kasigi vanilya ekstrakti
Surup
2½-3 su bardagi seker
3-4 su bardagi su
1 tatli kasigi limon suyu

Suslemek icin: ceviz/hindistan cevizi/antep fistigi parcaciklari

Bir tencereye su ve sekeri koyun. Sekerin erimsei icin karistirin ve 4-5 dakika surubu kaynatin. 1 tatli kasigi limon suyunu ilave edin. Sogumaya birakin.
Derin bir kasede butun ana malzemeleri bir mikser ile 4-5 dakika cirpin.
Borcam ya da herhangi bir tepsiyi yaglayin ve karisimi uzerine dokun.
Onceden isitilmis 170-180 C (360-370 F) firinda 35-40 dakika, uzeri kizarana dek pisirin.
Tepsiyi firindan cikarir cikarmaz soguk surubu uzerine dokun. Yogurt tatlisinin keki sicak surub ise soguk olmalidir. Sonra kekin surubu absorbe etmesi icin bekleyin ve tatliniz soguyunca servis yapin.
AFIYET OLSUN

2 comments:

Beady Butterflies said...

merhaba,
oncelikle boyle bir site iicn tesekkurler belliki cok emek verilmis elelrinize saglik bende ny da yasiyorum yemek islerinden pek anlamazdim ama evlenince heseyi ogrendim sayfaniizi gorunce cok sevindim hemen yogurt tatliisni yaptim dun pisirdim ama husranla sonuclandi . sanirim tarifde bir eksiklik var cunku tatli cok sert oldu serbeti az geldi ustelik ben iki kat yaptigim halde az geldi cok heveslenmistim ama inanin tum malzeme bosa gitti un kurabiyesi yapmak istedim ordada yegli tepsiye koyun demissiniz ben yagsiz diye hatirliyorum emin olamadim ve vazgectim hergun ne pisiricem diye dusunurken bu sayfayi bulduguma cok sevinmistim ama simdi ne kadar guvenebilirim bilmiyorum nerede yanlis var duzeltirseniz sevinirim sevgiler

turkishfoodandrecipes said...

Yogurt tatlisi neden istediginiz gibi olmadi hic bir anlam veremedim. Benim surekli yaptigim bir tarif bu.Ben surubunun cok fazla olmasini sevmiyorum, ama eger siz bol suruplu seviyorsaniz seker miktarini 2,5-3 su miktarini 3-4 su bardagi olarak degistirebilirsiniz.
Un kurabiyesi icin de, tepsiyi yaglamak sadece kurabiyelerin tepsiye yapismamasi icindir. Eger tepsiyi yaglamazsaniz kurabiyeler tepsiye yapisabilir. Onun disinda hicbir onemi yoktur.
Siteye guven konusunda da hic bir supheniz olmasin, butun tarifleri kendim yaptiktan sonra yayinliyorum. Umarim yaptigim duzeltme isinize yarar.
SEVGILERIMLE